srm

srm

  Skrivebordet:
 - NRKs lisensavgift
 - Jeg, en stakkars kaffenyter
 - Litt truffet
 - Kort om aksjemarkedet
 - Ung og liberal = uintelligent?
 - Resirkulasjon av tankespinn
 - Religionsparadoks og høyere makter
 - Hvor levende er du?
 - Lite sinn - stort brøl
 - Kinderegg til glede og besvær
 - MailShell.com
 - NTNU-studenter har laget spill!
 - Internett og demokrati
 - En akselererende språkutvikling
 - Rulletrapper
 - Jeg tror ikke
 - www.srm.no
 - Positiv kjempeorgasme
 - Vaskemaskin
 - Gull
 - Lille søte kanin
 - Hjelp meg fra Internett
 - Doboka
 - Dimme, dimme!
 - Livets tilfeldigheter
 - WebCams
 - Death Rally
 - Pulp Fiction
 - Hvordan lage musikk?
 - Jogeir Liljedahl
 - 80-tallet
 - Sol, mobiltelefoner og Rayban
 - Du skal ikke plage andre
 - Religion i samfunnet.
 - Geografiboka
 - Aqua-Lene
 - Da poteter ikke lenger var 'in
 - Bil og båt
 - IRC, måker, mp3
 - Alt var mye bedre før
 - Kittekattdritt
 - I nattens mulm
 - De pinlige sekundene
 - De rare kulene
 - Været
 - Farvel 1998.
 - Utelivet som nerd
 - Sol etter regn
 - Plystring

  Mest lest:
 - Hvordan lage musikk?
 - 80-tallet
 - Aqua-Lene
 - Death Rally
 - Dimme, dimme!

  Minst lest:
 - MailShell.com
 - Lite sinn - stort brøl
 - www.srm.no
 - Farvel 1998.
 - Resirkulasjon av tankespinn

Mitt liv

  Om hovedpersonen
  Svenns skrivebord
  Militret, Hysnes 99/00
  #nattogdag
  Russen 1999
  Work: SRM Consult

Grnnsaksstoff

  Buss - Hva med det?
  Ole Brumm siden min
  Mine flotte tegninger
  Trim hjernen din
  Hjemmespikka mp3'er
  Hjemmespikka progs
  Edderkopp-sida
  Reklamefilmer
  Otto p ville veier!

Nerde- og skoleting

  Fra Bell til Internett
  Forbudte bker
  WinGate - oppsett
  Internett Relay Chat

Misc

  Daria Date
  Daria SMS
  Svenns skoleside
  The Gathering'98
  Ostehvel Partiet!
  Rettetasten
  Lenker

Eksterne srm-tjenester

  Paragrafen.no
  Konkursrdet
  KonkursBrsen
  Propaganda
  Svenn sin skoleside
  SRM Publish, en PHP basert publiseringslsningUng og liberal = uintelligent?


Jeg er interessert i politikk. Men mine egne politiske tanker slår hverandre regelrett i hjel. Noen spesielt tykk rød tråd finnes ikke, og det skal ikke mange politiske saker til før ordet dobbeltmoral vil være et helt korrekt ord å benytte. Og noe spesielt passende parti å stemme på ved valg kan jeg se langt etter.

Av den grunn har jeg aldri noen god magefølelse i det jeg er på vei ut av valglokalet. Satt på spissen: Jeg er redd for å gjøre Norge til et dårligere sted å leve. Det er lett å innse at antall politiske saker, deres tyngde, virkning og varierende grad av viktighet vanskelig lar seg kalkulere. I hvert fall ikke på lik linje med en matematisk formel. Det å grave i dybden gjør deg ikke nødvendigvis totalt sett noe smartere heller.

Og derfor har vi partiprogram. Joda, men vi alle vet at et partiprogram er omtrent like troverdig som å lese på coveret til en amerikansk actionfilm. Riktignok kan man selvsagt trekke ut noen viktige satsningsområder og hovedlinjer, men likevel. Jeg er i bunn og grunn ikke kommet noe lenger.

Det er ikke bare det å gjøre landet til å verre sted å leve jeg er redd for. Jeg er også redd for å kjempe hardt for en sak der jeg senere, for alt jeg vet, kanskje kommer til å endre standpunkt. Jeg ser det for meg. Etter et par øl kommer jeg rutinemessig til å gremmes over mine egne holdninger jeg hadde da jeg var yngre. Riste på hodet og gjenta utallige ganger om hvor trangsynt jeg den gang var. At jeg ikke forstod.

Men til mitt eget forsvar: Hvordan kan man egentlig vite når man er mest klarsynt? Kanskje 'den' staheten eldre mennesker sitter med egentlig bare er en slags aldersbetinget funksjonshemning for mer korrekt og intellektuell tenkning? Eller er vi unge ofte så liberale at vi er på grensen til naive og dumsnille? Heldigvis er ingen tjent med å tenke for mye på akkurat dette. Vi alle er både unge og gamle over tid. Men uansett er det et tankekors.

Det er imidlertid vanskelig å få seg til å finne frem en tom ølkasse, stille seg på Trondheim torg og hyle ut gjentatte budskap om krav til samfunnsendringer og pengebruk. Og det til tross for at undertegnede umiddelbart fikk stor respekt for Fredrik Støbakk som i følge Dagbladet drakk vann fra Sudan foran Stortinget. Han risikerer å bli et levende hotell for den fryktede afrikanske Guineaormen. Den kan bli en meter lang og bruker cirka et år før den sakte begynner å trenge ut av huden(!). Støbakk fikk frem budskapet sitt. Det nådde til og med meg. Sånt engasjement skulle det utvilsomt vært mer av. Vi våkner opp av den dvalen og det glansbildet vi selv lever i.

Når gamle TV-innslag ruller over skjermen, ser jeg studenter kjempe for både det ene og det andre, enten det handler om likestilling, homohets, krig i det fjerne, verdensøkonomi eller u-hjelp. Studenter var i mye større grad et samfunnskritisk barometer, ytterpunkt og et signal om hva som i fremtiden var i mente. Som nybakt student ved NTNU sang jeg riktignok en sang. Om at Trondheim skulle få merke at den var en studenterby. Og det merker den sikkert. Men ikke politisk. Adressa kommer aldri til å skrive om Svenn på ølkassa. Trondheim kommer aldri til å merke Svenn.

Likevel sitter jeg her. Politisk interessert, men tildels ufrivillig uengasjert. Og vet du hva? Jeg tror det er mange av oss. Noen kloke hoder har til og med gitt oss et navn: Kaffelattegenerasjonen. Og det er oss. Vi som ikke bygde landet.

Dagbladet: Drakk ormevann foran Stortinget

Kommentarer


Fra: Ingvild 13/02/2003 - 01:16

Egentlig ganske merkelig det der. Hvis Norges forfattere gikk ut i dag og skrev i avisene om hvor teit krigen mot Irak var, ville regjeringa VIRKELIG brydd seg.. Hvor er Bjørnson når man trenger han.

Fra: 666 24/03/2004 - 12:23

e ikje bjørnson dau då?Fra: Lillian 03/06/2004 - 00:14

Nå har jo forfatterne nettopp gjort det da. Og bryr regjeringa seg... Neida... Her skal vi være Bush' undersåtter om det så tar livet av alle muligheter for ny periode som regjering. Ikke at jeg ønsker det da.

Hilsen en som ikke har lyst til å bli politiker.

Fra: per 14/11/2005 - 15:49

knulle er digg
Legg inn en melding du også!
Navn eller nick:
Mail (valgfritt):
Anti-spam, skriv abc til høyre:
Din kommentar:


8360 har lest artikkelen siden 23/11/2002
Skrevet av Svenn Richard Mathisen /