srm

srm

  Skrivebordet:
 - NRKs lisensavgift
 - Jeg, en stakkars kaffenyter
 - Litt truffet
 - Kort om aksjemarkedet
 - Ung og liberal = uintelligent?
 - Resirkulasjon av tankespinn
 - Religionsparadoks og høyere makter
 - Hvor levende er du?
 - Lite sinn - stort brøl
 - Kinderegg til glede og besvær
 - MailShell.com
 - NTNU-studenter har laget spill!
 - Internett og demokrati
 - En akselererende språkutvikling
 - Rulletrapper
 - Jeg tror ikke
 - www.srm.no
 - Positiv kjempeorgasme
 - Vaskemaskin
 - Gull
 - Lille søte kanin
 - Hjelp meg fra Internett
 - Doboka
 - Dimme, dimme!
 - Livets tilfeldigheter
 - WebCams
 - Death Rally
 - Pulp Fiction
 - Hvordan lage musikk?
 - Jogeir Liljedahl
 - 80-tallet
 - Sol, mobiltelefoner og Rayban
 - Du skal ikke plage andre
 - Religion i samfunnet.
 - Geografiboka
 - Aqua-Lene
 - Da poteter ikke lenger var 'in
 - Bil og båt
 - IRC, måker, mp3
 - Alt var mye bedre før
 - Kittekattdritt
 - I nattens mulm
 - De pinlige sekundene
 - De rare kulene
 - Været
 - Farvel 1998.
 - Utelivet som nerd
 - Sol etter regn
 - Plystring

  Mest lest:
 - Hvordan lage musikk?
 - 80-tallet
 - Aqua-Lene
 - Death Rally
 - Dimme, dimme!

  Minst lest:
 - MailShell.com
 - Lite sinn - stort brøl
 - www.srm.no
 - Farvel 1998.
 - Resirkulasjon av tankespinn

Mitt liv

  Om hovedpersonen
  Svenns skrivebord
  Militret, Hysnes 99/00
  #nattogdag
  Russen 1999
  Work: SRM Consult

Grnnsaksstoff

  Buss - Hva med det?
  Ole Brumm siden min
  Mine flotte tegninger
  Trim hjernen din
  Hjemmespikka mp3'er
  Hjemmespikka progs
  Edderkopp-sida
  Reklamefilmer
  Otto p ville veier!

Nerde- og skoleting

  Fra Bell til Internett
  Forbudte bker
  WinGate - oppsett
  Internett Relay Chat

Misc

  Daria Date
  Daria SMS
  Svenns skoleside
  The Gathering'98
  Ostehvel Partiet!
  Rettetasten
  Lenker

Eksterne srm-tjenester

  Paragrafen.no
  Konkursrdet
  KonkursBrsen
  Propaganda
  Svenn sin skoleside
  SRM Publish, en PHP basert publiseringslsningReligion i samfunnet.


Religion er et tema som det ofte er konflikter i, og aldri ser det ut til å ta slutt. Dette fordi samfunnet forandrer seg raskt. Bibelen kan tolkes på mange måter, noe som gjør at folk har forskjellige meninger og tanker om sin tro. Noen tror fullt og fast på Bibelen og prøver å følge den etter punkt og prikke. Andre bruker den bare som en veileding og følger den bare der de selv vil.

Dette har ofte vist seg da Det Norske Kirkesamfunnet skal ta avgjørelser som står klart i Bibelen, men som strider mot etikken i samfunnet. Et eksempel på dette er homofili. Skal homofile kunne bruke kirken som andre folk? I Bibelen går det klart frem at homofili ikke skal godtas, og at det er en synd. Da de stillte spørsmålet på Holmgang, som er et diskusjonsprogram på TV2, mente 60% av befolkningen at homofile ikke burde ha adgang til kirken. Mange av innringerne hadde nok Bibelen i bakhodet.

Før i tiden visste ikke folk så mye om homofili, og de som var det selv torde ofte ikke å gå ut med det. I den senere tid er homofili blitt mye mer akseptert da undersøkelser viser at oppimot 1 av 12 mener er til en viss grad homofile. Da Bibelen sier noe annet strider dette mot etikken i samfunnet. Og i nesten alle tilfeller er det kirken, med Bibelen på sin side, som må bøye seg. Er det riktig at kirkens normer og regler skal forandres etter samfunnets holdninger? Bibelen er jo skrevet av Gud gjennom menneskene, og alt som står i den skal være Guds sine egne ord. Har ikke Gud rett? Hvorfor forandrer vi på Bibelen da? Ja, vi har forandret på Bibelen. Vi har bl.a. fjernet det ene av de to Thomas evangeliene, fordi det som stod der ikke var akseptabelt. Var det ikke Gud ord som stod der? Hvordan kan vi da vite at resten av Bibelen er Guds ord, og at vi skal gjøre det som står der?

Forandringer i Bibelen skjer til stadighet, og eksemplene er mange. Her er et utdrag fra bibelen 1930: "Luk.14.26: Om nogen kommer til mig og ikke hater sin far og mor og hustru og barn og brødre og søstre, ja endog sitt eget liv, han kan ikke være min disippel." Dette kan jo høres jo veldig grotesk og dramatisk ut. Derfor ble de senere forandret på til følgene: "Luk.14.26: Om noen kommer til meg, må han sette dette høyere enn far og mor, hustru og barn, brødre og søstre, ja, sitt eget liv. Ellers kan han ikke være min disippel." Dette hørtes på langt nær så groteskt ut, og faktisk det som står der er nesten ikke det samme. Dette er et godt eksempel på at Bibelen og kristendommen tilpasser seg samfunnet. Jeg skjønner ikke at Bibelen er så viktig for kristne, for ingen følger den likevel. Man tolker den i hytt og pine, og de "kristne" er 100% overbevist om at man følger Guds moral når man tolker. Men det de egentlig gjør er å følge sin egen moral. Et annet eksempel på konflikt mellom kirke og stat er om vi skal ha kvinner som biskoper og prester. På dette området sier også Bibelen motsatt av det samfunnet mener og utvikler seg til. I følge Bibelen skal kvinner underkaste seg mannen, hun er mindre verdt, og slaveri skal kunne tillates. Kvinnene skal bare være hjemme å lage mat og stelle unger. Det står til og med: "Kvinnen har fått bred rumpe og store pupper, for at hun skal sitte i ro og amme unger." Dette mente også Martin Luther og dette kommer også fram i de 95 punktene hans. Så bare siden 1517, da kristendommen delte seg i to deler, den katolske og den protestantiske delen, har kirken og Bibelen gjennomgått en hel del med forandringer.

At kirken ikke forholder seg til Bibelen burde kirken selv gjøre noe med. Enten burde de innse selv at de bare har den som en veiledende bok, og ikke setter den så høyt som nå, eller så burde de følge den bedre. Kanskje ikke så lett da det i Bibelen står at skilsmisser og utroskap ikke skal forekomme og ikke-troende skal drepes. Det står til og med at "Du skal ikke la din sæd falle til grunn." Altså er onani ulovlig. Noe som faktisk 90% av befolkningen gjør. Det er da man kan lure på hvorfor dette med homofili i kirken er så viktig, da det blir brutt mange hundre andre ting som står like klart i Bibelen. Jeg tror at det er svært få kristne som er overbevist over at Bibelen er Gud ord, dermed kan vi vel ikke kalle dem for "kristne"?

Kirken blir jo også, i hvert fall til en viss grad, presset av staten til å godta nye ting. En måte å løse dette problemet på er å skille kirke og stat, slik at kirken kan gjøre slik den selv vil og ikke trosse Bibelen mer enn den allerede har gjort. Sverige har valgt å gjøre dette, og omstiller seg sakte mot et selvstendig kirkesamfunn. Omstillingen regnes for å være ferdig innen år 2000.

Vitenskap og Bibelen strider ofte mot hverandre, og ofte er det vitenskapen som seirer. Paven skrev faktisk ikke under på at jorda ikke var solsystemets midtpunkt før i 1993. Dette er kanskje et av grunnene til at Bibelen blir tolket annerledes nå, enn det den ble gjort for 100 år siden. Mange troende forklarer ting på en lettvint måte, mens forskere ikke vil slenge seg ut på dypt vann og vil derfor ha beviser for at ting er som de er. Dette kan vi også se på en annen måte: "To personer står utenfor ei stengt dør. Der er Viten Skapsmann og Fru Tro. Begge vil gjerne finne ut hva som er innenfor døra, men ingen av dem har nøkkelen. Viten banker på døra, lytter på ekko, titter inn gjennom nøkkelhullet, måler og beregner. Så sier han: "Ut fra det jeg er i stand til å undersøke og måle, mener jeg det er mest sannsynlig at "det og det" er bak døra. Men jeg innrømmer at jeg ikke vet dette med full sikkerhet."

Fru Tro står med armene i kors og ser på ham med et uutgrunnelig smil, og svarer: "Nåvel. Du innrømmer altså at du ikke vet helt sikkert hva som er bak døra. Du har jo ikke vært der. Jeg har heller ikke vært der. Jeg har ikke en gang foretatt målinger. Derfor kan jeg ikke ta teoriene dine alvorlig. Jeg har imidlertid hørt noen eldgamle rykter om at et ørkenfolk langt, langt borte, en gang for lenge siden, foretok noen gjetninger om hva som er innenfor døra. Altså må disse gjetningene være riktige, og derfor VET JEG hva som er bak døra!"

Viten presset på for å få begrunnelser for denne bombastiske påstanden, men da svarte Fru Tro: "Nåvel. Du kan ikke bevise noe. Jeg kan ikke bevise noe. Min teori er mer absurd enn din. Og fordi den er mer absurd, tror jeg på den!" Viten og Fru Tro har diskutert dette før. I forfjor ble som oftest Fru Tro illsint, grep en fyrstikkeske og prøvde å bruke Viten som grillbål. Nå til dags har hun som oftest gitt opp denne taktikken. Når Viten ikke umiddelbart går med på Fru Tros påstander, prøver Fru Tro ofte å stappe et eller annet i munnen på Viten. Går ikke dette, kaster Fru Tro seg ned på marka og hyler: "Jeg blir forfulgt! Jeg blir forfulgt! Alle er så slemme med meg!"

I verden er det mange religioner. Bare i USA finnes det over 250 forskjellige. Stort sett er religionene ganske like. Noen utpeker seg spesielt som for eksempel en religion i Japan hvor man skal se det morsomme i alt. Noen ganger er det bare små detaljer som skiller religionene fra hverandre. Islam som har Muhammed som sin grunnlegger tok utgangspunkt i kristendommen og jødedommen og dannet islam. Dette er et godt eksempel på at religioner bygger på hverandre.

Jeg personlig får meg ikke til å tro på en gammel bok som ble skrevet for nesten 2000 år siden, men synes at religion er et interessant tema. Riktignok står det i Bibelen at den som tror uten å måtte ha noen form for beviser skal bli tatt ekstra godt imot i himmelen, men det holder dessverre ikke. Jeg må oppleve noe selv for å kunne få meg til å tro på noe som bare som står i en bok, og som for meg virker ganske langt vekke. Jeg personlig har ikke noe overs for verken kristendommen eller andre religioner, og akkurat derfor stod jeg til borgerlig konfirmasjon i 8. klasse. Jeg møtte ganske stor motstand hjemmefra, spesielt hos besteforeldre. Det virker som eldre mennesker tar religion mer alvorlig enn yngre. Det tror jeg ikke kommer av alderen, men heller mer av generasjonen de vokste opp i. Mange syntes også at det er unødvendig å konfirmere seg hvis man ikke skal stå i kirken. Der tar de skammelig feil. Det er like unødvendig å stå i kirken som borgerlig.

Konfirmasjon er en seremoni som er blitt funnet på i den senere tid. Det står ingenting i Bibelen om konfirmasjon. Jeg synes også at stat og kirke skal splittes slik at kirken følger Bibelen og ikke samfunnet og staten. Et spørsmål jeg ofte stiller meg er: Gud skapte jorda, men hvem skapte Gud? Svaret stod plutselig klart for meg her om dagen da jeg så tusener av mannfolk i Thunderdome hallen i USA: Menneskene som tror på ham.Kommentarer


Fra: www.2cool.nu 29/10/2000 - 11:48

Detta var en flott liten sak. Men er det saant at du har skrevet det da? Sikert. Og nå litt reklame.

www.2cool.nu

Fra: Jonny 13/11/2000 - 16:57

Eg er litt usemd med deg, men du må tru som du vil. Religion er godt for folket

Fra: meg 21/11/2000 - 16:30

Oj! Ble litt feil det der, men det klarer vel du å rette opp.. :)

Meget interessant artikkel...

Fra: Kreativ 07/12/2000 - 13:05

Du er litt kreativ du gitt

Nydelig :)

Fra: Petter 20/01/2001 - 20:30

hmm ?

Fra: luffelaffe 01/02/2001 - 13:41

kjerring lortastapper

Fra: Moongolars 06/02/2001 - 14:33

JEG SYNTES AT BORGERLEG KONFIRMASJON ER DÅRLEG. DEI SOM TAR DET ER BERRE UTE ETTER PENGER. OG SJØLV OM EG ER SAME SÅ KAN EG HA MENINGAR

Fra: individ 14/02/2001 - 15:24

Er du klar over hvor mange som konfimerer seg kristelig bare for alle andre gjør det? Tror jeg var den eneste i min omgangskrets som konfimerte meg borgerlig, enda ingen av vennene mine er kristne.Og penger? Trodde det var omvendt eg. Jeg skal ha religionsprøve i kristendom i morgen, og må prøve å sette meg litt inn i kristendommen. For meg virker kristendommen bare som et oppdiktet eventyr. Sprøtt at folk klare å tro på det der. Men de som tror på det , har sikkert isje någe bedre å tro på. Det finnes jo ein drøss med ting å tro på, så kaffor ska så mange mennesker tro på den same tingen. Fin artikkel btw, eg e så enige så. Homofoli e heilt greit, så bibel kan bare dra sin vei

Fra: HeGGzteR^ =)=) 26/02/2001 - 23:12

Dette var interessant.........
Dette var facinerende.........
Dette skal jeg fortelle barnebarna mine, når jeg blir gammel.........
=)=) SUPERT! Go Beibi, Go Beibi....

Fra: Dude 04/11/2001 - 16:32

hvorfor har dere så mye i mot gud....
dere vet jo nesten ingenting om han...
jeg lurer bare på hvordan dere kan tro at det ikke finnes en Gud. Du skal ha god tro for å tro at universet er en tilfeldighet...
Du kan si at det er større kjangs for at et leksikon ble til ved en eksplosjon i et trykkerri...

Fra: Vidkun 07/11/2001 - 16:40

"Da de stillte spørsmålet på Holmgang, som er et diskusjonsprogram på TV2, mente 60% av befolkningen at homofile ikke burde ha adgang til kirken."
En ting du må være klar over er at det ikke er 60% av BEFOLKNINGEN som mente dette, det var 60% av de som ringte inn. Dette gir over hodet ikke et representativt bilde av hvilken oppfatning Norges BEFOLKNING har.
Du bør rette på det der, for det er en STOR blemme.

Fra: Vidkun 07/11/2001 - 16:41

Jeg må vel rette jeg også... OVERHODET skrives i ett ord.
Excusez-moi.

Fra: Bjørnar 19/11/2001 - 08:46

Bra tekst, men du må nok henvise mer til bibelen for å få bevist at alt det du sier at står der, faktisk gjør det.

"Religion is poison" (ukjent)

Fra: bebi 05/02/2002 - 17:57

hei du!!
jeg har ikke lest artikkelen..tihi.. men borgerlig konfirmasjon er rått. alt vel?

Fra: Eirik 02/06/2002 - 15:57

Veldig bra!

Fra: bebi 01/03/2004 - 12:51

holdkjeft alle hetrofil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gå Å legg deg!!!!!!!!!!!!!!!!

Fra: bebi 01/03/2004 - 12:51

holdkjeft alle hetrofil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gå Å legg deg!!!!!!!!!!!!!!!!

Fra: gguben elleg 16/03/2004 - 12:18

geggangegøngøn i hammalet i fisk

Fra: 666 31/03/2004 - 11:42

homoer eheilt greie men burde ikje ha lov te og gifta seg i kirkå

Fra: mæ!!!!! 30/04/2004 - 14:53

uansett hva som står her eller ikke(gadd ikke lese heeele)rså er det kjempe feil at homofili ikke er godtatt sånn som heterofili er!!

Fra: WhiteFeather 24/05/2005 - 13:24

Det er en liten stund siden denne artikelen ble skrevet, men det er nok noen som leser fortsatt. Jeg er veldig uenig i en kommentar som en, tydelig, kristen "dude". Du spør hvorfor forfatteren dømmer den såkalte skaperen uten å kjenne ham og uten vite hvem han er. Hva med dere kristne? Vet dere hvem "gud" er? Kjenner dere gud? Jeg tror ikke det. Det er veldig mange interessante poeng i teksten, se mer på det relevante. Hvis ikke homofile kan gifte seg, hvorfor drepes ikke ikke-troende, og hvorfor er folk utro og driver utukt?

Fra: Tarek 30/10/2005 - 12:14

helt m dere m jvem da? dere bestemner

Fra: soccer10 20/03/2006 - 23:06

Herlig! Hjalp meg skikkelig med et sånt prosjekt! Tusen takk! Akkurat det jeg trengte!
=)=)=)=)

Fra: kalleballe 07/06/2006 - 19:28

tusen takk for dette, hjalp meg med noen setninger til examen!!1

Fra: Silje 30/09/2006 - 08:38

Skummelt bra oppgave ! Takk for at arbeidet er så godt utført :) Mange gode poeng som jeg tror alle "jesusfreaks" her i verden hadde hatt godt av å få høre!
Legg inn en melding du også!
Navn eller nick:
Mail (valgfritt):
Anti-spam, skriv abc til høyre:
Din kommentar:


10125 har lest artikkelen siden 01/12/1996
Skrevet av Svenn Richard Mathisen /