srm

srm

  Skrivebordet:
 - NRKs lisensavgift
 - Jeg, en stakkars kaffenyter
 - Litt truffet
 - Kort om aksjemarkedet
 - Ung og liberal = uintelligent?
 - Resirkulasjon av tankespinn
 - Religionsparadoks og høyere makter
 - Hvor levende er du?
 - Lite sinn - stort brøl
 - Kinderegg til glede og besvær
 - MailShell.com
 - NTNU-studenter har laget spill!
 - Internett og demokrati
 - En akselererende språkutvikling
 - Rulletrapper
 - Jeg tror ikke
 - www.srm.no
 - Positiv kjempeorgasme
 - Vaskemaskin
 - Gull
 - Lille søte kanin
 - Hjelp meg fra Internett
 - Doboka
 - Dimme, dimme!
 - Livets tilfeldigheter
 - WebCams
 - Death Rally
 - Pulp Fiction
 - Hvordan lage musikk?
 - Jogeir Liljedahl
 - 80-tallet
 - Sol, mobiltelefoner og Rayban
 - Du skal ikke plage andre
 - Religion i samfunnet.
 - Geografiboka
 - Aqua-Lene
 - Da poteter ikke lenger var 'in
 - Bil og båt
 - IRC, måker, mp3
 - Alt var mye bedre før
 - Kittekattdritt
 - I nattens mulm
 - De pinlige sekundene
 - De rare kulene
 - Været
 - Farvel 1998.
 - Utelivet som nerd
 - Sol etter regn
 - Plystring

  Mest lest:
 - Hvordan lage musikk?
 - 80-tallet
 - Aqua-Lene
 - Death Rally
 - Dimme, dimme!

  Minst lest:
 - MailShell.com
 - Lite sinn - stort brøl
 - www.srm.no
 - Farvel 1998.
 - Resirkulasjon av tankespinn

Mitt liv

  Om hovedpersonen
  Svenns skrivebord
  Militret, Hysnes 99/00
  #nattogdag
  Russen 1999
  Work: SRM Consult

Grnnsaksstoff

  Buss - Hva med det?
  Ole Brumm siden min
  Mine flotte tegninger
  Trim hjernen din
  Hjemmespikka mp3'er
  Hjemmespikka progs
  Edderkopp-sida
  Reklamefilmer
  Otto p ville veier!

Nerde- og skoleting

  Fra Bell til Internett
  Forbudte bker
  WinGate - oppsett
  Internett Relay Chat

Misc

  Daria Date
  Daria SMS
  Svenns skoleside
  The Gathering'98
  Ostehvel Partiet!
  Rettetasten
  Lenker

Eksterne srm-tjenester

  Paragrafen.no
  Konkursrdet
  KonkursBrsen
  Propaganda
  Svenn sin skoleside
  SRM Publish, en PHP basert publiseringslsningDa poteter ikke lenger var 'in


For omtrent 250 år siden slo poteten rot i Norge, og noen overveldende mottakelse fikk den ikke. På den tiden gikk alle i kirken. Det er i hvert fall det inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha lest litt fra denne tiden. Prestene forkynte om poteter og deres egenskaper helt til folket gikk lei. Det er viktige å påpeke at jeg har bruker de to ordene presten og poteten, og ikke potet-pesten som var en stor pest som slo inn over Irland i 1845-47 og som første til en millioner av irer døde av sult. Men det kan godt tenkes at potet-presten fortalte en god del om potet-pesten her i Norge. Ikke vet jeg.

Og hvorfor gikk folket lei av å høre på presten fortelle om poteten? Det finnes vel ingen bedre forklaring på dette enn at prestene alltid må overdrive. Når dem først ser at folk følger med så tror de at dem kan snakke om dette helt til dem kreperer. Det er der dem tar skammelig feil.

Folk ble ikke lei av å høre om poteter fordi poteter plutselig ble uinteressant sånn på 1800-tallet. Åneida. Langt derifra. Dem ble rett og slett pisslei alt det samme preiket som dem måtte høre på om og om igjen. Jeg tror det er derfor folk ikke gidder å gå i kirken om søndager den dag i dag. Dem er lei alt pisspreiket til prestene. Åffer kan ikke prestene innse at det ikke lenger er populært å snakke om døperen Johannes og om Jesus og alt det der?

Nei, her må det nye radikale metoder til. Hva med å begynne å snakke om ting som er 'in? Ta for eksempel Internet. Internet er jo minst like heftig som poteten var på 1700-tallet. Og Internet kan til og med være interessant å høre om. Ey dere prester!! Se å begynne og snakke om IRC, Netscape, Eudora og sånn!

Dette er bare en måte å få folk til å komme til kirken på. En annen metode hadde vært å fyre opp den heftigste techno'n som er å finne, samt at prestene hadde tatt av seg de fillene dem bruker i dag og fått på seg noe mer stilig. Noen av dem kunne jo begynt med piercing også. En annen metode ville være å flytta taxfree'n fra Bohus over til Sandar Kirke, men dette ville nok ikke falle helt i smak hos KrF, men skitt au. Det ville jo i hvert fall trekke folk.

Siden det kanskje om ikke så lenge kommer til å bli søndagsåpne butikker kan vel det også være lørdagsåpne kirker? Eller hva med å fløtte hele makkverket fra søndag mårra til lørdag kveld? Lørdag natt ville jo vært enda mere ypperlig. Da kunne man jo tatt en tur på by'n og stikki innom kirken i sammen slengen.

En annen ting er at kirker ser så triste og kjedelige ut. Hva med å pønte litt? Hva med å henge opp litt H&M-plakater rundt om kring? For eksempel oppe ved alteret? Det hadde vært no' det. Jeg tror faktisk at prestene burde lære litt av reklamebransjen. Er det noen som veit åssen dem skal fange interessen hos kjøperne så er det reaklmefolka.

Som du kanskje skjønner så er ikke jeg noen stor beundrer av kristendommen og religion generelt, men det er jo interessant å se hvor lett det egentlig hadde vært å trekke folk ut fra sine kryp-inn og inn i disse kjedelige kirkene. Det beste av alt er å drite i hele greine. La prestene bare stå der å preike til den lille menigheten sin, som som oftest er full av lokale raringer. Dem veit ikke bedre stakkar. Nei: La dem som bruker kirkene betale for dem også. Jeg mener vi har bedre ting å bruke penga på. Ja til privatisering!


Kommentarer


Fra: ruff 16/10/2000 - 19:40

siden er kul

Fra: Jesus sin bøddi 11/03/2001 - 13:30

Greit nok med ytringsfrihet og den pakka der, men du har ikke peiling på hva du snakker om. Hvem som helst kan plukke ut usakelige potet-prest fakta fra internett.. Pointet med kjerka er ikke å dra inn folk for at de skal høre på techno og glo på H&M-plakater.. Det er liksom meninga at de som kommer skal få høre det de vil høre; dvs. om Gud og Jesus og frelse osv.. Helt fett om kjerka blir litt mer folkelig og er mer aktiv med ungdomsarbeid som faktisk interesserer ungdom, men det er mye å forvente at det hver sønda formiddag (eller lørdag kveld) skal holdes raveparty i kjerka..! La nå dem som vil gå i kjerka gå, det er ingen som tvinger deg! Men det er EN ting jeg er enig med deg om: privatisering..! Det er helt rett at ikke-kristne burde slippe å betale skatter for at staten skal ha råd til å drive kjerka!
-Guds fred!

Fra: kåre 17/09/2002 - 10:05

jeg har ikke lest siden din ennå men du ser ganske ålreit ut. vi har en oppgave om poteter og derfor er jeg inne på din side din kukk....

Fra: Pål 04/02/2004 - 16:33

humor var det i alle fall nok av! =D litt grov for noen, men som en kristen tar jeg det med ett smil.

Fra: 666 31/03/2004 - 11:55

ka e egentli galt me kristne?

Fra: guttorm 16/11/2004 - 16:00

kjempe bra azz

Fra: gt 16/11/2004 - 16:02

det er så dårli fy faen !!!

Fra: guro 06/04/2006 - 11:23

Heiii!!
jeg syns at dere burde skrive mere om poteter på denne sia....gjør det eller så blir jeg sur på den som skriver dette
Legg inn en melding du også!
Navn eller nick:
Mail (valgfritt):
Anti-spam, skriv abc til høyre:
Din kommentar:


7259 har lest artikkelen siden 17/05/1997
Skrevet av Svenn Richard Mathisen /