srm

srm

  Skrivebordet:
 - NRKs lisensavgift
 - Jeg, en stakkars kaffenyter
 - Litt truffet
 - Kort om aksjemarkedet
 - Ung og liberal = uintelligent?
 - Resirkulasjon av tankespinn
 - Religionsparadoks og høyere makter
 - Hvor levende er du?
 - Lite sinn - stort brøl
 - Kinderegg til glede og besvær
 - MailShell.com
 - NTNU-studenter har laget spill!
 - Internett og demokrati
 - En akselererende språkutvikling
 - Rulletrapper
 - Jeg tror ikke
 - www.srm.no
 - Positiv kjempeorgasme
 - Vaskemaskin
 - Gull
 - Lille søte kanin
 - Hjelp meg fra Internett
 - Doboka
 - Dimme, dimme!
 - Livets tilfeldigheter
 - WebCams
 - Death Rally
 - Pulp Fiction
 - Hvordan lage musikk?
 - Jogeir Liljedahl
 - 80-tallet
 - Sol, mobiltelefoner og Rayban
 - Du skal ikke plage andre
 - Religion i samfunnet.
 - Geografiboka
 - Aqua-Lene
 - Da poteter ikke lenger var 'in
 - Bil og båt
 - IRC, måker, mp3
 - Alt var mye bedre før
 - Kittekattdritt
 - I nattens mulm
 - De pinlige sekundene
 - De rare kulene
 - Været
 - Farvel 1998.
 - Utelivet som nerd
 - Sol etter regn
 - Plystring

  Mest lest:
 - Hvordan lage musikk?
 - 80-tallet
 - Aqua-Lene
 - Death Rally
 - Dimme, dimme!

  Minst lest:
 - MailShell.com
 - Lite sinn - stort brøl
 - www.srm.no
 - Farvel 1998.
 - Resirkulasjon av tankespinn

Mitt liv

  Om hovedpersonen
  Svenns skrivebord
  Militret, Hysnes 99/00
  #nattogdag
  Russen 1999
  Work: SRM Consult

Grnnsaksstoff

  Buss - Hva med det?
  Ole Brumm siden min
  Mine flotte tegninger
  Trim hjernen din
  Hjemmespikka mp3'er
  Hjemmespikka progs
  Edderkopp-sida
  Reklamefilmer
  Otto p ville veier!

Nerde- og skoleting

  Fra Bell til Internett
  Forbudte bker
  WinGate - oppsett
  Internett Relay Chat

Misc

  Daria Date
  Daria SMS
  Svenns skoleside
  The Gathering'98
  Ostehvel Partiet!
  Rettetasten
  Lenker

Eksterne srm-tjenester

  Paragrafen.no
  Konkursrdet
  KonkursBrsen
  Propaganda
  Svenn sin skoleside
  SRM Publish, en PHP basert publiseringslsningKittekattdritt


Folk skal alltid ha katter til å være noen koselige dyr. La meg med en gang gjøre det klart: Katter er ikke koselige dyr. De er kanskje koselige i det dem kommer inn døra på den kaldeste vinterdagen og mjauer søtt. Du gir dem et skål med melk. Etterpå legger de seg foran peisen eller du begynner kanskje å kose litt med katten. Da ligger den der som en liten hårball og maler beroligende. Men bortsett fra dette: Hva er egentlig vitsen med katter? Hvorfor har vi katter? Ikke gjør de noe nyttig. De bare ligger der. Ubrukte. Ubrukelige. Unyttige. Uforståelige. Spise dem kan vi heller ikke. Ja, vi kan ikke engang bruke dem som skurefille. Pensjonister går i det minste rundt og klager på trygden. Og gjør de ikke det så ser dem på Da Capo eller prøver å få tiden til å på andre måter. Men katter? Nei, de bare ligger der. Venter på mat.Nå tror du kanskje jeg er en syk kattehatende type som løper rundt i nabolaget midt på svarte natta iført nattpysj og hagle. Der tar du skammelig feil. Jeg har hatt to katter i over tolv år, så jeg veit hva jeg snakker om. Nei, katt. Det er slitsomme greier det.

Heldigvis er den ene katten vår snart brukt opp. Den begynner å få problemer med tarmen. Eller det er med andre ord: Det er vi som har problemet med tarmen. Katten bare maser den. Like etter vi har gitt den mat, maser den like herlig. Mas mas. Mere mas. Masse mas. Og mat. "Hvorfor avliver dere den ikke?" er det mange som spør. Akkurat som vi ikke har tenkt på det? Akkurat som ikke den tanken har streifet oss flere tusen ganger hver gang når den tramper inn i stua, fucker bråk med bikkja og stamper pailabbene sine på hodet ens når en sover? Pappa er snill, han. Han tenker på kattene. Han mater dem. Koser med dem. Gjør alt for den. Jeg er sikker på at han hadde ofret seg selv til fordel for kattene. Som en martyr.

En skikkelig katteelsker er han. Det er i hvert fall det han skal ha oss til å tro. At kattene har gjort håret hans grått gjør ingenting. Neida. Håret hans var faktisk ikke grått før vi fikk katter. Likevel skal han absolutt bruke kattene helt til de ikke fungerer lenger. Heldigvis er det ikke lenge igjen til kattene er brukt opp. I sommer kom han med en uttalelse jeg fikk bakoversveis av: "Kattene har det så moro når jeg er i hagen. Tror jeg må gjøre mer hagearbeid." Hva er galt med den mannen?! Jobbe i hagen bare for å underholde kattene? Er det ikke heller kattene som burde underholde oss? Nå er det å gå for langt å si at fatter er glad i alle katter. Han liker ikke ukjente katter som spiser opp maten han legger ut til kattene våre. Ja, det har jeg faktisk fått kjenne på kroppen. I forrige uke da jeg stod og mekka lasagne. Plutselig hørte jeg et slags "sjopp" etterfulgt av smerte i låret. Jeg snudde meg rundt og så rett i øynene på fatter. Der stod han. Med spytterør og erter. "Hva var meningen med det?" spurte jeg, undrende over om mannen hadde blitt brukt opp før katten. "Jeg må bare teste hvor hardt jeg må blåse for at de ukjente kattene skal få vondt slik at de stikker av. Kan jeg prøve en gang til?"

Fyttikatta altså. Her forleden, da jeg kom hjem fra en slitsom dag på skolen, kjente jeg en forferdelig lukt inne i huset. Glimrende. Katta hadde vært inne og gjort sitt fornødene, ja? Glimrende. Kanskje spydd litt også? Glimrende. Flere steder? Under senga og bak sofaen? Glimrende. Og mamma er ikke hjemme? Glimrende.Da vi fikk katten, var jeg liten. Liten og dum. Så dum at jeg gikk med på å anskaffe katt. Jeg og min bror ble dyttet inn på et soverom hvor vi skulle plukke ut to katter vi ville ha. Som alle andre unger hadde jeg sett på Tom & Jerry, og jeg måtte selvfølgelig velge en katt som lignet på Tom. Nå må du ikke tro at katten jeg valgte var blå eller noe sånt, men fargeskillet mellom svart og hvit gikk på de samme stedene som blå og lyseblå gikk på Tom. Og hva kalte jeg katten min? Det gidder jeg ikke så si engang. Min bror valgte en katt som var helt sort og kalte den for svarten.

Jeg tror det var navnet som gjorde katten min til det den ble. Dum. Den ble så dum at man skulle tro den var Svarten's personlige butler. Ta for eksempel når de skal inn. Da står Tom og banker, hopper og mjauer på verandadøra som en alkoholpåvirket apekatt. Men Svarten? Han bare ligger der og venter på at noen skal komme å lukke opp. Lar Tom gjøre jobben. Ja, Tom er like dum som.. Ole Brumm. Ole Brumm er teit, han. Nok om det.

Mitt er råd er i hvert fall klart: Aldri, aldri, aldri skaff deg katt. Det like akkurat like ille som en buss stappa med hårete tamagotchier. Skaff deg heller en hund. Og bruk den fornuftig.


Kommentarer


Fra: annie 02/12/2000 - 17:07

Haha, :) dritmorsomt!!

Fra: king-kyrre 08/12/2000 - 12:31

Morsom? Mja(u)! Katten er hunden overlegen! Hunden er bare en dum lakei som ikke har egne meninger, men dilter etter sin 'Herre', og prøver å gjøre ham tillags...
Katten er selvstendig og sterk, står for egne meninger (sålangt en katt, eller dyr fordensaksskyld, kan ha meninger) og lar seg ikke domminere. Sådetså.
Katteelsker!

Fra: Caine 06/06/2001 - 22:48

Konge, srm -- selv om jeg er et kattemenneske :)

Fra: AVEC 01/07/2001 - 14:21

Skikkelig morsomt :-)

Du skriver bra.

Litt enig med deg hva angår katter. Hva fanken skal vi med dem?

Og til dere som stresser om at katter har egne meninger, mens hunden er dum! Kan ikke skjønne hvordan dere kan si noe sånt. Er det en dårlig unnskyldning der har finni på for å kunne si noe positiv om den hersens katten? Hunden kan du lære opp, du kan ha den med deg når du går ut, den gir deg god helse(mosjon), m.m. Dama har 2 katter, den ene er så sta og kjipp at fy faen. Pisser i senga gjør den også. Den andre liker jeg godt, men så er det litt mer fart i den også. MEn smarte, eller egne meninger??? Den må du lengre ut på landet med. Hva er det som tilsier at katten har egne meninger? Fordi den ikke kommer når du roper på den, fordi den er sta og kjip og må legge seg på avisa når du leser? Er det di intelligente kloremerkene på sofaen du tenker på?? Nei, ikke mye brains der nei. Takker meg til hunden, den kan deresseres, fungere som vakt, og mye mer. Den viser ihvertfall at den kan lære.

hilsen en som også liker katter, men at de er så jævla smarte? Nei...

Fra: vi hater svenn richard 07/03/2004 - 12:41

SKAFF DEG ET LIV!! VI ELSKER EDDERKOPPER.....SÅ DET SÅ!!!!

Fra: 666 31/03/2004 - 12:04

katter e ålreit ,men dn som ikje lige katter får skafa seg ein pittbull hehe

Fra: Herregud. 29/11/2004 - 18:11

ken e d som gidde å kommentere ditta? en katt e et koslig dyr... hvis du skal s\klage så inni helvete på katten din, e du faen mej ingen dyreelsker!!

Fra: svampebob 26/04/2005 - 12:36

Langt ifra pittbull, men det smakte godt for hunden, slapp bikja ut i hundegården igår. katta til nabon var litt i det nærgående hjørnet igår. skal tru det var mye pels i leppevikene godt jobba

Fra: catwoman 17/12/2005 - 22:51

ha akurat skaffa me katt t fleir 1000 kr va jaggu me vert d.kattan dine fortjene à fà et nytt hemat du kan itte à stelle me dòm.

Fra: tommy 14/04/2006 - 21:13

rør ikke katter då skyter jeg dere

Fra: soffen333 08/05/2007 - 12:19

Jeg har en svart katt med en hvit flekk under halsen.Nala. GØRR med katt! Men jeg absolutt elsker henne etter hva jeg har sett at folk gjør med kattene sine på dyrepolititet. Det eneste Nala gjør er å spise og sove. Kjedelig! Jeg har en hund hos pappa som heter Luna(jeg hadde en gammel før som het Easy, men den var så gammel at vi måtte avlive henne:(. Luna er så mye kulere en Nala! Hun er bare ett år enda og hun er kjempe leken! Hunder er det beste kjæledyret som finnes!!!!!

Fra: Mimmi og katja 18/07/2007 - 13:29

Hallo.
dette er helt feil... det fins en forklaring på alt sammen...
f.eks: når katten din hadde gjort fra seg på teppet. Det kan jo godt hende at det var DU som hadde gitt han noe han ikke tålte! bare hold deg unna katter du tåler dem jo ikke... de er vesner de også. du har sikkert hvert en mus i ditt tiligere liv.
du våger ikke og avlive en katt bare fordi du er lei av den! gi den heller bort. en ting til... de er til nytte:
hvis du har mus eller fluer, mygg insekter i huset så er det løst!
De gir masse kjærlighet også.
siden du ikke liker katter så er det vel best at du holder unna de.

hilsen katja og mimmi (katter)
Legg inn en melding du også!
Navn eller nick:
Mail (valgfritt):
Anti-spam, skriv abc til høyre:
Din kommentar:


9062 har lest artikkelen siden 26/10/1997
Skrevet av Svenn Richard Mathisen /